Världens största blomma är en..
2010-02-13 / Malaysia

..svamp.

Och jag har sett den största av de största. Den hittils största blomman var 99 cm i diamenter. När vi igår var ute på en äventyrsvandring i den täta djungeln har urbefolkningen hittat ett riktigt praktexemplar. Den var 104 cm i diameter och därmed världens genom tiderna största blomma. De blommar bara i två veckor. Och jag såg den. Coolt. Discovery Channel skulle komma dit om några dagar och ta bilder. Stort!



Men vi var inte ute djungeln bara för att hitta en svamp som tävlar i fel kategori. Dagen börjar med att vi åker ut till en liten by där folket "Orang Asli" bor. Det är ett folk som lever "helt utan bekymmer" som guiden sa. De använder inga pengar och bor väldigt spartanskt. Det enda de gjorde var att se till att det fanns mat, i stort sett. Vi fick pröva deras vapen, ett blåsrör. Köpte givetvis ett. Resan fortsatte till en lerig uppförsbacke där vår terrängjeep fick visa vad den gick för. Och den gick.

Vi går genom djungeln och stannar till vid vattenfall, då ska det så klart badas! Kallt friskt vatten som var helt klart och drickbart. Till slut kommer vi till blomman. Sen går vi samma väg tillbaka. Tar bilarna till en teodling. Utsikten från cafeet vi satt på var helt enkelt fantastisk. Mäktig. Vi fortsätter till en jordgubbsfarm. Inte riktigt svenska jordgubbar men de fick duga. Jordgubbsglassen däremot! I detta nu har batteriet i kameran dött så vårat sista stopp, en fjärilsfarm, har jag inte dokumenterat i bilder. Men det var inget att missa, hälften av fjärilarna var döda och de som levde satt bara stilla. Och spindlarna vill jag inte ha kort på..












Kommentarer



Eva

Mäktigt Jonas, vilka härliga upplevelser du får vara med om. Ha det gott.

2010-02-13 @ 09:52:50
Katarina

Vad roligt att du har träffat reskompisar!

Ha nu ett riktigt gott kinesiskt nyår, det ska visst vara ett fantastiskt firande i dagarna 5 med fyrverkerier och festligheter.



Fortsätt vara nyfiken, kramar från familjen

2010-02-13 @ 11:03:50
Katarina

Eftersom de inte använder pengar..vad fick du betala för blåsröret? Hjälpte du till att skaffa mat eller bytte du bort någon ägodel:)

2010-02-13 @ 13:12:42
Jonteboy

Nej de köpte vi inte direkt av dem, men de hade tillverkat dem. hur de fick sin belöning vet jag inte..

2010-02-14 @ 05:48:23
Din kommentar

Namn

URL


Trackback